ویژگیهای پایتون
- بهدست: Admingfars
- دستهبندی: برنامه نویسی
ویژگیهای پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون را اغلب میتوان با زبان «پِرل» (Perl)، «روبی» (Ruby)، «پیاچپی» (PHP) و «جاوا» (Java) مقایسه کرد. این موضوع به دلیل قدرت فوقالعاده پایتون به عنوان یک زبان «شیگرا» است. زبان برنامه نویسی پایتون همچنین دارای ویژگیهای شایان توجهی دیگری است که آن را به زبانی جذاب برای توسعهدهندگان مبدل میکند. برخی از این ویژگیها در ادامه بیان شدهاند.
- زبان برنامه نویسی پایتون از «نحو» (syntax) ظریفی استفاده میکند که موجب میشود خوانایی برنامههای نوشته شده به این زبان بالا باشد. این امر به آن دلیل به وقوع میپیوندد که زبان برنامه نویسی پایتون به جای نزدیک بودن به زبانی که کامپیوترها برای خواندن و تفسیر کد استفاده میکنند، یک زبان سطح بالا محسوب میشود که به زبان انسان نزدیک است (به گونهای که انسانها کلمات را در زبان انگلیسی مینویسند نزدیک است). برای مثال، دستور «print» آنچه را به آن داده شود – در زمان اجرا – نمایش میدهد.
- پایتون زبانی ساده و استفاده از آن آسان است، بدین معنا که بالا آوردن برنامهها و اجرای آنها راحت خواهد بود. به همین دلیل است که پایتون زبانی ایدهآل برای ساخت پیشنمونه (پروتوتایپ | prototype) و دیگر وظایف برنامهنویسی اد-هاک (اد-هوک | Ad-Hoc) محسوب میشود. این ویژگی برای تعمیر و نگهداری نرمافزار نیز بسیار مفید است.
- زبان برنامه نویسی پایتون با «کتابخانههای استاندارد پایتون»، پشتیبانی قابل توجهی را برای انواع وظایف برنامهنویسی مانند «همگامسازی» (syncing) با مرورگرهای وب، جستوجو از طریق متن و ویرایش فایلها ارائه میکند. در اکثر زبانهای برنامهنویسی دیگر، نیاز به ساخت این محتوا از پایه است.
- این زبان دارای یک حالت تعاملی است که تست کردن نرمافزار برای تکههای کوتاه کد را آسان میسازد. حتی یک محیط توسعه یکپارچه نیز برای زبان پایتون و همراه با آن ارائه میشود (این ویرایشگر کد به زبان پایتون نوشته شده و همراه با بسته پایتون در سیستمعامل ویندوز و مک نصب میشود). محیط توسعه، راهاندازی را بسیار آسانتر و سریعتر میسازد.
- زبان برنامه نویسی پایتون را میتوان با افزودن ماژولهای جدید توسعه داد، حتی اگر این ماژولها در زبان های C یا C++ کامپایل شده باشند. بهتر آنکه این ماژولها را میتوان پس از ساخت به عنوان «میانبُرها» (shortcuts) در پروژههای آتی مورد استفاده قرار دارد.
- پایتون در یک برنامه کاربردی قابل «توکار» (Embedding) شدن است. این امر یک رابط قابل برنامهنویسی برای کاربران آن نرمافزار کاربردی فراهم میکند. این ویژگی در شرایطی که کاربر برنامهای برای آموزش کدنویسی میسازد و یا در پروژههایی که نیاز به کار با پایتون در ترمینال است بسیار مفید محسوب میشود.
- زبان برنامه نویسی پایتون با گستره وسیعی از کامپیوترها و سیستمهای عامل مانند گنو/لینوکس، ویندوز، MacOS، بسیاری از برندهای یونیکس، OS/2 و بسیاری از دیگر گزینهها سازگار است. علاوه بر این، پایتون از رابط مشابهی در کلیه این پلتفرمها استفاده میکند و این یعنی جابهجایی بین آنها برای کاربر آسان خواهد بود.
- پایتون واقعا رایگان است زیرا دانلود یا استفاده از آن هیچ هزینهای ندارد و هیچ هزینه پروانهای (licensing fees) برای آن وجود ندارد. همچنین، این زبان به طور آزادانهای قابل ویرایش و بازتوزیع است، زیرا علارغم آنکه «حق نشر» (کپی رایت | Copyright) دارد، همراه با پروانههای متنباز ارائه میشود.
بدون دیدگاه